RSS2.0

11 Aralık 2009 Cuma

BARTIN TOPUZOĞLU ZİRAAT VE FİDECİLİK

BARTIN TOPUZOĞLU ZİRAAT
HERTÜRLÜ AŞILI KARNELİ FİDAN SATIŞLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.


BARTIN TARIM VE FİDAN SATIŞ DANIŞMANLIK NOKTASI

Not: Fidanlarımız karneli olup aşıları ve cinsleri garantilidir.

Bartın ceviz teşviği hakkında bilgi edinebilirsiniz.

bilgi ve danışma hattı: 0378 228 75 85








BARTIN'DA ORGANİK TARIM ATAĞI

Bartın Tarım İl Müdürlüğü, Ulus ilçesi Hoca köyünde 20 dekarlık alanda organik ahududu ve böğürtlen bahçeleri tesis etti.

Bartın Tarım İl Müdürlüğü, Ulus ilçesi Hoca köyünde 20 dekarlık alanda organik ahududu ve böğürtlen bahçeleri tesis etti.
Törene Bartın Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, Müdür Yardımcısı Cengiz Karabulak, Ulus İlçe Tarım Müdürü Vekili Osman Çetin, Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nuri Uzun, Bartın ve Çevresinde Yaşayan Uluslular Derneği Başkanı Coşkun Yılmaz, Hoca Köyü Muhtarı Şenol Yağcı ile köydeki seracılık kursuna devam eden kursiyer kadın çiftçiler katıldı.

Ahududu ve böğürtlen bahçelerinin Bartın'da organik tarım yönteminin ilk denemesi olduğunu açıklayan İl Tarım Müdürü Yusuf Alagöz, çiftçilere son yıllarda tarımsal üretimin bütün kollarında yeni bilgi ve teknolojileri gece gündüz demeden aktardıklarını söyledi.

2002-2009 yılları arasında Bartın çiftçisine 24 milyon lira destekleme ödemesi yapıldığını dile getiren Alagöz, 2010 yılında çiftçilere destek yağdırılacağını bildirdi.

Alagöz, şunları söyledi: 'Bakanlıkça 2010 yılının desteklemeleri ve ödeme takvimi bu yıl ilk kez ocak ayında açıklandı. Ülkemiz genelinde 2009 yılında 4 milyar 938 milyon lira olan destekleme miktarı 2010 yılında 5 milyar 605 milyon liraya yükseldi. Ulus ilçesinde KKYDP Hibe Programı kapsamında bugüne kadar 207 bin lira hibeye esas destek üzerinden 103 bin 500 lira hibe makine ve ekipman desteği sağlandı. 2010 yılı KKYDP makine ve ekipman alımları uygulama tebliği yayınlandı. Kısa süre içerisinde tanıtımlarımızı yaptıktan sonra müracaatları alacağız, sizlerden isteğimiz sunulan bu fırsatları iyi değerlendirmenizdir. Projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Özellikle kadın çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum.'

Konuşmalardan sonra Hoca Köyü Muhtarı Şenol Yağcı'ya ait bahçeye ahududu ve böğürtlen fidanları dikildi.


Bartın`da Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi


(IHA) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Tarımsal Yayımı Geliştirme (Tar Gel) projesi kapsamında Bartın’a 6 sözleşmeli personel atandı.

Bartın Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının "Kırsal alanın ülke ekonomisine katkısının arttırılması ve kırsal toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesi suretiyle bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılması, göç eğilimlerinin istikrarlı bir dinamiğe kavuşturulması, dengeli ve sürdürülebilir kalkınma hedefiyle uyumlu bir nüfus yapısına ulaşılması, çevrenin ve doğal kaynakların korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kullanımını" sağlamak amacıyla 2007 yılında yürürlüğe koyduğu Tarımsal Yayımı Geliştirme (TAR GEL) Projesi kapsamında Bartın’a 6 sözleşmeli personel atandığı bildirildi. Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, "Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi, tarımsal işletme sahiplerinin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının mahallinde ve zamanında karşılanması amacıyla ’Köye ve Köylüye Hizmet Yerinde Olmalıdır’ ilkesiyle uygulamaya konulmuş olup, Tarım İl Müdürlüklerince oluşturulan ’Çalışma Bölgelerinde’ sözleşmeli personelin hizmetini aksatmadan yürütebilmesi hedeflenmiştir. Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi kapsamında 2007 yılında Bartın İlinde istihdam edilmek üzere İl Müdürlüğümüzde 5 adet sözleşmeli personel göreve başlamış, 2010 yılı itibariyle 6 adet sözleşmeli personel İl Müdürümüz daha hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlamışlardır. Yeni göreve başlayan mesai arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum. Bartın’da uzun yıllardır sistemli ve başarılı çalışmalar yürüttük. Bundan böyle yeni görev yerlerinizde Bartın’ımızın tarımının kalkınmasında birer nefer olarak hizmetlerinizi sürdüreceksiniz. Tarım İl Müdürlüğü olarak yapacağınız tüm çalışmalarda şahsım ve kurumum her zaman sizlerin yanında olacaktır" dedi.

Bartın’a atanan Veteriner Hekim Asiye Koçak Merkeze bağlı Hasankadı Beldesi’nde, Mühendis Bahar Yılmaz Merkez Kızılelma Köyü’nde, Mühendis Birsen Palabıyık Kurucaşile ilçesi Paşalılar Köyü’nde, Mühendis Zuhal Akkaya Ulus ilçesi Zafer köyü’nde, Veteriner Hekim Sibel Çekingen Ulus ilçesi Zafer köyü’nde ve Veteriner Hekim Cemal Kul Ulus ilçesi Ağa Köyü’nde görev yapacak.




Bartın tarım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder