RSS2.0

10 Aralık 2019 Salı

Bartın Ceviz Fidanı Seçimi ve Ceviz Fidanı Satışları




Aşılı ceviz fidanı açık köklü ve tüplü olmak üzere ikiye ayrılır. Fidanlar mavi ve sarı sertifikalı olmak üzere ikiye ayrılır. Mavi sertifikalı fidanlar Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından denetlenen süreçler sonrasında mavi sertifika alır ve bu çeşitlerin cinsi sertifikada belirtilen cinstir. Sarı sertifikalı fidanlarda ise üreticinin beyanına göre fidanın cinsi ve bilgileri yer alır. Mavi sertifikalı fidanlar standart sertifikalı fidanlardan daha pahalıdır ancak çok daha güvenlidir. Sarı sertifikalı fidan seçiliyorsa mutlaka çeşidinin doğru yazılmış olması gereklidir. Sarı sertifikalı fidan satın alınacaksa mutlaka güvenilir satıcıdan temin edilmelidir.
Açık köklü ve tüplü fidanlar ekim zamanları ve gelişim süreleri bakımından farklılık gösterir. Açık köklü fidanların daha boylu olduğu ve hızlı geliştiği bilinmektedir. Tüplü fidanın ise yılın her ayı ekilebilme özelliği vardır ve kökler kışa daha güçlü girmektedir. Tüplü fidanın en büyük avantajı yetiştiği ortamdan dikileceği ortama toprağı ile birlikte aktarılması ve dikilmesidir. Bu da dikildiği yerde daha hızlı büyümesini ve tutmasını daha kolay olmasını sağlamaktadır. Tüplü dikimin tutma oranı açık köklüye göre daha yüksektir.

 
2019 - 2020 Yılı Ağaç Dikim zamanı Başlamış olup Güvenilir ismine doğru açık köklü ve tüplü  Fidanlarımızın satışları başlamıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder